Lifterskan: Tape

Saturday, July 19, 2008

Tape

Hon väcktes av ett fat bullar, nybakta av hans bror. Sedan ännu en dag av ingenting och allting, lite regn och promenad i sommarklänning och gummistövlar. Plocka blommor, äta fil och jordgubbar, sova på indianfilt och doppa fötterna i havet. Brodern grillade hamburgare och Han hade på sig hans gamla läderbyxor från nittiotalet.

På kvällen tog de färjan in till stan, ett glas på Haket och sedan till Masthuggsterassen (tydligen var det där Göteborgspunken en gång startade) där Johan, Andreas och Hallon i Tape spelade. Hon satt bakom scenen och lyssnade tills det blev för mycket för hjärtat. Hon hittade en tjej där som var härlig och en kille som bara ville prata om sig själv.

De tog sista färjan hem. Efterfest med Johan, Andreas och Hallon framför öppna spisen med Tandarra-rosé och tobak. Den här natten somnade hon i sängen, inte på golvet.

Ikväll är det jazzfestival på ön och efterfest i en lummig trädgård på andra sidan ön som tydligen ska vara spektakulär. Men tills dess stannar hon där på filten, för solen skiner, han sitter på trappen och spelar, där borta är havet och hon har precis fått en kopp kaffe.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home