Lifterskan: Emma tittar på porr hela dagarna

Sunday, November 02, 2008

Emma tittar på porr hela dagarna

När hon kom ut på Frejgatan imorse vaknade hon för första gången på hela helgen. Med solen och luften som en smäll i ansiktet. Det har varit en dimma den här helgen, fylle-, kärlekssorten. Till största del tillbringad med honom och Jari på Pelikan.

Lördag var Lek-Lördag. De tävlade i långfil: vem kan få den längsta filen?, dans: hon sa vad han skulle dansa som, han gav upp vid vitlök, de tävlade i att bygga köttbullemackor och planterade 80 lökar i hennes trädgård: han fick bestämma utformningen och lade ut lökarna medan hon stod och tittade på.

”Du, vad gör du?”
”Visst blir det bra?”
”Du gör ju en fotbollsplan.”
”Oj.”

De åt middag hemma hos Jari, gjorde egna summer rolls. – som med alla maträtter där något ska rullas in av svenskar i något slags fodral– fylldes Jaris första summer roll tills den liknade en pervers grönsaksfalukorv. (Läs Pluras recept på Jaris frukostmacka
här
.) Sibille kom dit också, hennes såg ut som en crepe. Lifterskan såg henne på bokmässan när hon sjöng med The Deadliest Catch och blev förälskad, Det visade sig att de haft en romans med samma kille – Lifterskans fd
klasskompis som också gav henne hennes smeknamn.



Summerrolls:
Jaris, Nicos, Kristinas

Vid åtta fick hon SMS av Emma:
Vad gör du? Vad gör du?
Vad gör du?
Vad gör du ikväll?


De åkte ner och mötte upp henne på Pelikan, hon var full som en kastrull och sa allting fjorton gånger. Hennes kille hade varit i en annan stad och träffat han Lifterskan var tillsammans med när hon fortfarande var tonåring. Han som spottade henne i ansiktet när de gick på stan, vred sönder fingrarna när han höll henne i handen. Han hade iaf sagt till Emmas kille:
”Hon sa att Emma tittar på porr hela dagarna.”

Det här var alltså tio år sedan och dessutom tittade inte Emma på porr, om det var någon som gjorde det var det Lifterskan.
De skrattar.

- Det är nästan lika roligt som när jag fick höra av Love att hans förra tjej nere i Malmö fått höra av någon att: Ja, det är ju så sorgligt med Emma och Lifterskan. De har ju verkligen gått ner sig. Knarkar och går på A-kassa. Där satt vi i våra bostadsrätter i Västerås och det enda vi gick på var Mälardalens Högskola. Kanske med drömmar om knark och A-kassa.

Hon fick andra SMS också.
Nu röker jag en cigg på balkongen fast jag inte röker, utomhus, fast jag är sjuk och skriver till dej fast jag vet att du är med honom, undrar om du har mkt feber, spelar sentimentala smöriga låtar, sorterar diktsamlingar. Det var en fin dikt du skrev, det är kallt snart natt.
och jag tänker på det
du skrev
om kärlek och frihet
att du behöver det
precis som jag

0 Comments:

Post a Comment

<< Home