Lifterskan: Skurtanten och mitt dåliga samvete

Tuesday, March 20, 2007

Skurtanten och mitt dåliga samvete

När jag kom hem från skolan höll städtanten på att skura trappan. Det känns så konstigt när jag springer upp för trapporna och hon står där med krokig rygg och moppen i högsta hugg. Gammeldags. Påminner mig om när jag var i Australien och en JÄTTEgammal tant packade mina varor när jag handlat mat. Hon kämpade med att lyfta ner mjölkpaketen i påsen och jag kände mig jättedum. Men jag kanske är åldersrasist. Och kan tanten städa trapphuset istället för mig så får hon gärna göra det.
Love provar mina glasögon igen.

4 Comments:

Blogger Johanna said...

haha den bilden. jag kan inte sluta titta. jag har hemlängtan ikväll. på rikyigt för första gången. inte så att det är jobbigt mer en käsnla av mmm sverige kära sverige (ja ren patriotism). det är något visst med den svenska våren.
mamma kommer i övermorgon. vi möts i san diego. där är det sommar . och jag är trött och gör inga poänger över huvud taget.
ha en skön dag my lovely lady love

Thursday, 22 March, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Den dagen då den gamla damen ligger i trappan med bruten lårbenshals så önskar du nog ändå att du hade varit lite tillmötesgående och frågat henne om hon ville ha hjälp.

Thursday, 22 March, 2007  
Blogger Lifterskan said...

Men jag vet ju att du brukar ligga med tanten för att hon ska bli glad, så jag har inte så jättedåligt samvete. Jag delar ju med mig.

Thursday, 22 March, 2007  
Anonymous Anonymous said...

"Skurtanten och mitt dåliga samvete" Jag tycker att du belyser en omtänksam, medveten och eftertänksam människa. Hoppas du fortsätter så i livet.
Varma hälsningar
Andréa

Tuesday, 03 February, 2009  

Post a Comment

<< Home