Lifterskan

Friday, June 18, 2010



Jag har vaknat fyra gånger idag. Nyss här med hästarna, på en sommaräng där det blommar hundkex och smörblommor och blå trollsländor gökar i luften. Min mobil har lagt av och jag är ensam här på ön. Men jag har snus och solen skiner.

Första gången vaknade jag på vinden. Jag hade tagit upp förstärkaren och skulle (sup aldrig i hippieklänning) starta ett proggband – Zigenarkattens Hav. S sexåriga dotter Ellen kallar mig för Zigenarkatten. Hon har även kommit på en hejarramsa som vi ropar när vi åker runt på Östermalm och gör drive-byes på tonåringar med vattenpistol: Allahu Akbar är ni klara? Jajamensan fattas bara!

Vi var ute och svirade inatt, jag och killarna på redaktionen. De hade köpt finöl och firade av mig och sedan var vi på Trädgården under bron. S kom dit med en varmkorv i fickan som jag åt och sedan liftade vi hem till mig.

Andra gången vaknade jag på klipporna utanför Eldkvarns gamla trummis Smolles hus vid Insjön. Såg en vattensnok och några abborrar och tog ett morgondopp. Efter frukost tog Smolle sin HD till stugan i Hälsingland och jag fick skjuts till Gålö där jag såg en naken man och somnade och vaknade en tredje gång, nu under ett körsbärsträd.

Sedan blev jag avsläppt på en vägkrog ute i Tjotahejti med (som Judith brukar varna mig för) pyttipannastinna långtradarchaffisar med hundra mil under fotsulan och madrass bakom förarsätet. Åt en kulglass och messade med Kvisten.

”Krogen verkar tvivelaktig. Ät inte den glada korven. Tror det är fejk.”
”Too late. Korvjäveln var hallucinogen.”

Så gick jag hit till Björnö där jag hittade den här sommarängen. Ska nog sova lite till.
















0 Comments:

Post a Comment

<< Home