Lifterskan: I love rock n' roll

Monday, June 04, 2007

I love rock n' roll

Elvis has left the building. Första intrycket av Memphis är att det är en riktig turistfälla. Downtown ar ett gytter av elvisreplikor i alla dess former. Men med lite hjälp av lokalbefolkningen hittade vi några guldkorn.


En riktigt bra dagsplan börjar med ett besök på Sun Studio, där rock n' rollen började en gång i tiden. Det finns också en massa bra museum och Graceland såklart. Men lämna sedan downtown och turisthetsen och ta en spårvagn så långt det går uppför Madison Ave och sedan buss/taxi/svettas till Cooper/Young district. Ät fantastisk thaibuffé på Pho Hoa Binh, fika på det mysiga haket Otherlands, handla vinyl på Goner records, drick öl med lokalbefolkningen på Young Avenue Deli och avsluta kvällen på rockabillyklubben Buccaneer.



Om man vill bo billigt finns det ett hostel i en gammal kyrka, eller så kan man gå med i couch-surfing och slagga på någons soffa vilket många gör där.

Hursomhelst Memphis var coolt och jag har haft mina läppar på samma mick som Elvis (och tiotusentals gamla raggartroll).

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Fy tusan vad het du är!

Monday, 04 June, 2007  

Post a Comment

<< Home