Lifterskan: Explosioner

Sunday, January 17, 2010

Explosioner


Hon trodde att det var hela hon som vände sig om och gick därifrån.

Hon serverades hjärtan på silverfat efter det. De mest fantastiska människor som ville vara hennes, bara hennes och hon proppade bulimiskt magen full med köttiga romanser. I hennes fantasi var de prinsar som kommit för att rädda henne.

Och nu står hon här med blodad tand och slapp arm och de gråter och säger Du måste inte vara så självdestruktiv och Du har lurat mig. Fast de vet att det är de som har lurat sig själva. De vet mycket väl att hon inte är en sådan de bara har. Och de måste ju ha sett hur ont det fortfarande gjorde. De har lurat sig själva för att stå ut.

Hon tror att de vill ha henne för att hon tömmer dem på skuld. Hon säger: berätta för mig om dina sorger och hemligheter, allt det du har försökt att glömma. Hon säger: jag vill höra allt det för att det är verkligheten och det är den jag vill ha. Och de förstår då att de har fel när de säger att hon lever i någon slags fantasivärld.

Och då efteråt är de så lätta och vackra. Det är ingenting som drar ihop dem inifrån längre, som hukar deras ryggar. Och de exploderar istället.


Och hon. Hon exploderar snart.

Foto: Stefan Bladh

0 Comments:

Post a Comment

<< Home